Suport critic

 

http://support.qeast.ro

Vânzări

021-222.43.55, 021-222.43.56

Serviciul Clienți

Telecomunicații

InTrust©, un sistem cu mult peste cerințele de conformitate din Vodafone România

VODAFONE© este unul din cei mai importanți operatori de telefonie mobilă din lume. Prezența în România a adus cele mai avansate tehnologii de comunicație în măsură să răspundă cerințelor specifice ale acestui sector.

Provocarea

Mediul IT Vodafone avea un sistem complex de abordare a activităților specifice de monitorizare si audit privind conformitatea cu standardele de securitate (în special Sarbanes-Oxley), precum si cu regulamentele interne.

În anul 2006, Vodafone a decis implementarea unui sistem de log-management, audit si alertare care să-i ofere o platformă sigură pentru cele două aspecte critice – conformitate SOX si investigație internă.

 

Soluția Q-East Software pentru Vodafone

Vodafone a selectat soluția Quest™ InTrust ca si câstigătoare în competiția cu alți mari jucători pe piața de Securitate IT si Conformitate din România.

Principalele calități ale sistemului Quest™ InTrust ce s-au dovedit decisive în alegerea făcută sunt:

-      Stocarea arhivată si criptată a logurilor pe termen nelimitat cu necesități minime de storage;

-      Arhitectura flexibilă si scalabilă, precum si usurința în producerea rapoartelor de securitate pentru tehnologiile proprietare;

-      Corelarea tuturor evenimentelor din organizație, din orice sursă în funcție de contul din Active Directory;

-      Calitatea serviciilor de implementare, precum si calificarea echipei locale de suport tehnic Q-East Software si serviciile profesionale furnizate.

InTrust permite azi monitorizarea tuturor sistemelor si asigură conformitatea SOX.

“InTrust automatizează colectarea de date din diverse surse; este extrem de flexibil, poate fi configurat cu usurință în multe moduri si are sute de rapoarte predefinite si customizabile. Cu ajutorul InTrust, Vodafone România este capabil să îndeplinească cerințele de conformitate cu standardele de securitate implementate (SOX) si de asemenea să ofere platforma ideală departamentelor interne de investigație. Recomand tuturor companiilor implementarea InTrust datorită calităților remarcabile ale produsului si ale echipei de implementare Q-East Software”.

Mihai Belu

Chief Security Officer, Vodafone Romania

De asemenea InTrust generează un set de informații noi, până acum indisponibile prin metode tradiționale. “Înainte nu aveam acces la un astfel de nivel de detaliu si trebuia să facem analize complicate care ne solicitau si cu care iroseam foarte mult timp”, spune Mihai Belu.

Vodafone a salvat prin această soluție timp si bani si are platforma ideală pentru exinderea auditului în întreaga organizație, până la nivelul stațiilor de lucru si a echipamentelor de rețea.

Cerințe critice

- Un sistem care să asigure conformitate cu standardul de securitate SOX

- Un sistem care să automatizeze colectarea de loguri din organizație, să genereze alerte specifice de securitate si să centralizeze o bază de date de investigații de securitate

Rezultate

150 (extensibil la 300) servere auditate

Peste 100 rapoarte de securitate

Peste 50 rapoarte standard de conformitate SOX

Stocare nelimitată si nealterată a logurilor culese

1 an stocare loguri online

60 zile stocare date de investigație într-o bază de date SQL Server