Suport critic

 

http://support.qeast.ro

Vânzări

021-222.43.55, 021-222.43.56

Serviciul Clienți

Utilități

InTrust©, un sistem pentru cerințele de securitate si conformitate ale S.C. GDF SUEZ ENERGY ROMANIA S.A.

S.C. GDF SUEZ ENERGY ROMANIA S.A. (pana la 24.04.2009, S.C. DISTRIGAZ SUD S.A.) este o societate comercială cu poziţie majoră pe piaţa gazelor din România, înregistrând peste 30 ani experienţă în domeniul comercializării gazelor naturale.

In iulie 2008, grupul Gaz de France a fuzionat cu grupul belgian SUEZ, dând naştere noului lider mondial energetic GDF SUEZ. Misiunea sa este de a propune soluţii energetice inovatoare bazate pe o gamă largă de tipuri de energii şi servicii asociate, de a asigura securitatea aprovizionării Europei, dezvoltarea marilor infrastructuri, dezvoltarea energiilor regenerabile şi combaterea încălzirii climatice.

Prezența in România a adus cele mai avansate tehnologii informatice în măsură să răspundă cerințelor specifice ale acestui sector.

Pentru a oferi cele mai bune servicii către clienți, utilizează produsele cele mai competitive de pe piata în domeniul tehnologiei informației.

Provocarea

Asemenea tuturor organizațiilor cu intensă si îndelungată activitate, mediul IT din GDF SUEZ ENERGY ROMANIA S.A. a crescut enorm, având foarte multe sisteme, marea majoritate dezvoltate si customizate pe specificul activității sale.

Acest lucru complica foarte mult activitațile specifice de monitorizare si audit privind conformitatea cu standardele de securitate, precum si cu regulamentele interne.

În anul 2008, GDF SUEZ ENERGY ROMANIA S.A. a decis implementarea unui sistem de log-management, audit si alertare care să-i ofere o platformă sigură pentru cele două aspecte critice – conformitate si securitate internă.

Soluția Q-East Software pentru GDF

Specialistii Q-East Software au venit în întâmpinarea nevoilor GDF cu sistemul Quest™ InTrust, ale cărui calități s-au dovedit decisive în alegerea făcută:

-      Stocarea arhivată si criptată a logurilor pe terment nelimitat cu necesități minime de storage;

-      Arhitectura flexibilă si scalabilă, precum si usurința în producerea rapoartelor de securitate pentru tehnologiile proprietare;

-      Corelarea tuturor evenimentelor din organizație, din orice sursă în funcție de contul din Active Directory;

-      Calitatea serviciilor de implementare, precum si calificarea echipei locale de suport tehnic Q-East Software si serviciile profesionale oferite.

InTrust permite azi monitorizarea tuturor sistemelor GDF. De asemenea, InTrust generează un set de informații noi, până acum indisponibile prin metode tradiționale.

“Înainte nu aveam acces la un astfel de nivel de detaliu si trebuia să facem analize complicate care ne solicitau si cu care iroseam foarte mult timp. InTrust automatizează colectarea de date din diverse surse, este extrem de flexibil, poate fi configurat cu usurință în multe moduri si are sute de rapoarte predefinite si customizabile.

Cu ajutorul InTrust, S.C. GDF SUEZ ENERGY ROMANIA S.A. poate să îndeplinească cerințele de conformitate cu standardele de securitate implementate si de asemenea, să ofere platforma ideală departamentelor interne de securitate si investigație.

Recomand tuturor companiilor implementarea InTrust datorită calităților remarcabile ale produsului si ale echipei de implementare Q-East Software”

Monica Mathiu, Manager Strategie IT, Directia IT, GDF SUEZ Energy Romania S.A.

Cerințe critice rezolvate de soluțiile Quest™

- Un sistem care sa asigure conformitate cu standardele de securitate internă

- Un sistem care sa automatizeze colectarea de loguri din organizatie, sa genereze alerte specifice de securitate si sa centralizeze o baza de date de investigatii de securitate

Rezultatele implementării

Aproape 60 servere auditate

Peste 400 posturi de lucru si echipamente

Peste 100 rapoarte de securitate

Peste 50 rapoarte standard de conformitate

Stocare nelimitată si nealterată a logurilor culese

1 an stocare loguri online

60 zile stocare date de investigație într-o bază de date SQL Server